Zoeken

Cannabis-producenten in de Rif voeren oorlog om water

28 maart 2014 - 17:40 - Wereld

©

Targuist in de noord-Marokkaanse Rif, is het toneel geweest van bloedige gevechten tussen hasj-producenten. Drugsbaronnen, grote cannabiskwekers en kleinere hennepboeren zijn het oneens over het gebruik van water voor de irrigatie van hun velden.

Na een gevecht met messen en stokken, schoot een landbouwer twee mensen neer. Beide slachtoffer bevinden zich in het provinciaal ziekenhuis van Al Hoceima.

In totaal raakten een twaalftal mensen gewond, waarvan sommigen in een ernstige toestand naar het ziekenhuis werden vervoerd.

Aan de oorsprong van deze rellen, een geschil tussen twee familie van de Lamssa stam over de verdeling van irrigatiewater.

Volgens Rif-activisten zijn de kleine cannabisproducenten kwaad op het overmatig gebruik van irrigatiewater door een aantal grotere kwekers en drugsbaronnen. Zij maken gebruik van zware waterpompen en putten de waterreserves uit.

In Marokko is ruim 47.000 hectare grond bestemd voor de cannabisteelt volgens een rapport de International Narcotics Control Board.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team