Zoeken

Atlas Leeuwen "klaar voor Tanzania"

16 januari 2024 - 20:30 - Sport

©

De Atlas Leeuwen maken zichop voor hun openingswedstrijd op woensdag tegen Tanzania in de Afrika Cup. Het team, dat hoge verwachtingen heeft voor dit continentale toernooi, bereidt zich intensief voor om een sterke start te maken.

Voor zijn eerste wedstrijd in de Afrika Cup is Marokko vastberaden om een blijvende indruk te maken. Bondscoach Walid Regragui laat niets aan het toeval over. Na als halvefinalist te hebben geschitterd op het laatste Wereldkampioenschap in Qatar, omarmen de Atlas Leeuwen hun rol als favoriet en zijn vastbesloten om hun landgenoten niet teleur te stellen. "We weten dat we verantwoordelijkheden hebben. We hebben supporters en een volk achter ons. We willen hen niet teleurstellen. En hen niet teleurstellen betekent alles geven. Dat is wat ik tegen de spelers heb gezegd," verklaarde Walid Regragui in een recent interview op de website van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) vanuit San Pedro.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Tanzania: Algerijnse coach uit ernstige beschuldigingen

De overwinning tegen Sierra Leone (3-1) in een vriendschappelijke wedstrijd afgelopen donderdag in San Pedro heeft het vertrouwen van de Marokkaanse spelers versterkt. Ze zijn uiterst gemotiveerd om zo ver mogelijk te komen in het toernooi en de titel te winnen. "De spelers zijn gemotiveerd om de trofee te winnen. En druk kan goed zijn. We weten dat we supporters achter ons hebben. We willen hen gelukkig maken. Zij kijken ook uit naar de competitie. We kijken allemaal uit naar dezelfde emoties als tijdens het Wereldkampioenschap," voegde de Marokkaanse coach toe.

Lees ook: Walid Regragui onthult Marokko’s Afrika Cup-strategie (video)

Ook aanvoerder Romain Saïss is geruststellend. "We weten dat we nu zeer verwacht worden, vooral na het laatste Wereldkampioenschap. Ik denk niet dat dit extra druk met zich meebrengt, maar we weten dat we verantwoordelijkheden hebben ten opzichte van de Marokkanen, omdat zij nu verwachtingen hebben. Het is dus aan ons om op het veld te doen wat nodig is om dit volk trots te maken, zoals we hebben gedaan tijdens het Wereldkampioenschap," zei hij. Saïss is zich ervan bewust dat de taak niet eenvoudig zal zijn. "We verwachten te lijden, zoals bij elke competitie, maar het is aan ons om mentaal goed voorbereid te zijn om zo ver mogelijk te komen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team