Zoeken

Angst en paniek in Essaouira door wilde zwijnenplaag

4 maart 2024 - 22:00 - Marokko

©

De inwoners van Essaouira, onlangs verkozen tot beste toeristische bestemming van Marokko voor 2023, leven in angst door de toenemende invasie van wilde zwijnen. De fractie van de PPS-partij in het parlement roept het ministerie van Binnenlandse Zaken op om actie te ondernemen en een einde te maken aan dit probleem.

De wilde zwijnen zwerven door de straten van Essaouira en bedreigen de veiligheid van de bewoners. Zij vrezen voor hun eigen leven, dat van hun kinderen en voor hun bezittingen. Inwoners en lokale organisaties dringen er bij de autoriteiten op aan om urgente maatregelen te nemen voordat het te laat is en om te voorkomen dat de dieren de stad in de toekomst blijven binnendringen.

Lees ook: Everzwijnen zorgen opnieuw voor overlast in Rabat

Een van de voorstellen is de bouw van een beschermingsbarrière langs de grens tussen het bos en de stad om te verhinderen dat wilde zwijnen de woonwijken binnendringen.

In een schriftelijke vraag aan de minister van Binnenlandse Zaken, deelt PPS-parlementslid Malika Akhachkhouch de zorgen van de lokale bevolking: "De burgers van Essaouira klagen over de invasie van hordes wilde zwijnen in de straten en steegjes van hun stad." Ze roept Abdelouafi Laftit op om dringende maatregelen te nemen tegen de zwijnenplaag in Essaouira.

Lees ook: Hordes wilde everzwijnen in Marokkaanse steden?

Volgens Akhachkhouch is het "essentieel dat er actie wordt ondernomen om de veiligheid van onze burgers te garanderen, de toeristische identiteit van onze stad te beschermen en de rust in onze straten te bewaren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team