Zoeken

Celstraf voor doodrijden jonge Adam in Frankrijk

10 december 2022 - 16:00 - Wereld

©

Een man die er in het Franse Montpellier van werd beschuldigd een 9-jarige kind op een voetpad te hebben doodgereden, verscheen donderdag voor de rechter en werd tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij probeerde tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating naar Marokko te vluchten.

De aanrijding vond plaats op 21 augustus 2021. Rond 21.30 uur werd de 9-jarige Adam op zijn step doodgereden door een auto die op de stoep van een woonwijk tussen Celleneuve en Chamberte reed, meldt actu.fr. De moeder en twee zussen van het jonge slachtoffer raakten zwaargewond.

Lees ook: Nordin, met opzet aangereden na verkeersruzie in België

De 35-jarige bestuurder reed te hard. Hij werd gearresteerd en in hechtenis genomen. Hij had 0,9 promille alcohol in zijn bloed en had drugs gebruikt. Hij werd aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Afgelopen zomer werd de man echter vrijgelaten omdat er geen gerechtelijke datum was vastgesteld. Hij moest zich elke week melden op het politiebureau in Béziers. Maar op 25 augustus, twee dagen na zijn vrijlating en nog steeds onder gerechtelijk toezicht, probeerde hij vanuit Montpellier naar Marokko te vluchten.

Lees ook: Haagse Naoufel (6) in coma na aanrijding, dader meldt zich

De hardrijder rechtvaardigde zijn vluchtpoging door te zeggen dat hij naar Marokko wilde reizen om geld te ontvangen en ontkende dat hij zich aan vervolging wilde onttrekken. Hij werd donderdag tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 8 jaar veroordeeld. Ook werd zijn rijbewijs ingetrokken en mag hij gedurende een periode van 10 jaar geen nieuwe rijbewijs proberen te behalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team