Zoeken

Werkloze afgestudeerden bezetten de Beurs van Casablanca

28 oktober 2011 - 15:00 - Marokko

©

4000 werkloze afgestudeerden hebben op dinsdag een sit-in gehouden gedurende een tweetal uren voor de hoofdzetel van de Waardenbeurs van Casablanca, onder het toeziend oog van de politie, om hun recht op werk in de openbare dienst te vorderen.

Diezelfde afgestudeerden hebben ook zondag betoogd in Casablanca, geïnspireerd door de protesten in Tunesië en Egypte, die geleid hebben tot de ineenstorting van de regimes van Zine Al Abidine Ben Ali en Hosni Mubarak, en hebben opgeroepen tot diepgaande politieke veranderingen.

In een verklaring aan het persbureau Reuters, heeft een lid van een vereniging van werkloze afgestudeerden verklaard dat de Waardenbeurs van Casablanca de club is van minderheden die collossale fortuinen verzameld hebben door middel van politieke en economische misdrijven.

In 2010 vertegenwoordigde de werkloosheid in Marokko officieel 9,8%, tegen 9,9% in Algerije, 9,5% in Frankrijk en 9,7% in de Verenigde Staten.

Volgens de CIA (U. S. Central Intelligence Agency), zou het Koninkrijk het tweede land zijn dat het minst getroffen is door werkloosheid in Noord-Afrika, na Egypte met 9,7% in 2010.

Bladna.nl