Zoeken

Walid, 11, staat uren in de regen om Koning Mohammed VI cadeautje te geven

30 maart 2016 - 10:23 - Marokkanen in het buitenland

©

Walid, 11, komt uit Rotterdam en heeft Koning Mohammed VI altijd al willen ontmoeten. Toen hij hoorde dat de Koning in Amsterdam was aarzelde hij geen moment.

Samen met zijn ouders kocht Walid een cadeautje voor de koning en ging zoals tientallen andere mensen naar het hotel van Koning Mohammed VI op de Herengracht.

Walid probeerde eerst zijn cadeautje bij de receptie af te geven zodat het naar Koning Mohammed VI zou worden gebracht, maar hij mocht het hotel niet binnen. Hij legde vervolgens aan enkele beveiligers uit waarvoor hij was gekomen, maar niemand kon hem helpen of zijn cadeautje bijhouden voor de Koning.

Walid en zijn ouders besloten in de kou te wachten tot Koning Mohammed VI zelf naar buiten zou komen. Toen dat eindelijk het geval was werd Walid tegen de grond gedrukt door de menigte en kon de Koning niet bereiken.

Om terug bij te komen van het incident ging Walid iets met zijn ouders drinken en keerde vervolgens terug naar het hotel van de Koning. De veiligheidsdienst had intussen hekken laten plaatsen. Walid kon helemaal vooraan een plekje bemachtigen. Hij bleef er tot half een ’s nachts onder de regen wachten maar de Koning liet zich niet meer zien.

Walid hoopt nog steeds dat hij Koning Mohammed VI tijdens zijn verblijf in Nederland zal kunnen ontmoeten om hem zijn cadeautje te geven. Zijn grootste wens is dat de Koning via de media zijn verhaal te horen krijgt en hij hem alsnog kan ontmoeten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team