Zoeken

Zeven vrouwen verdronken voor kust Melilla, Spaanse en Marokkaanse kustwacht beschuldigd

3 september 2017 - 20:20 - Gemeenschap

©

Zeven vrouwen zijn eerder deze week voor de kust van Melilla verdronken. De slachtoffers probeerden met een groep migranten op een bootje de Spaanse kust te bereiken. Het bootje was van Marokko vertrokken.

Overlevenden vertelden aan El Diario dat de slachtoffers door de fout van de Spaanse Guardia Civil en de Marokkaans politie verdronken.

De Guardia Civil onderschepte donderdag de patera met 45 migranten aan boord voor de kust van de Spaanse enclave en “blokkeerde de doorgang”. De agenten probeerden vervolgens het bootje naar Marokko terug te sturen.

Enkele minuten later kwam de Marokkaanse kustwacht aan en probeerde het bootje met een koord naar Marokko te slepen. Sommige migranten sprongen toen in het water om de Spaanse kust al zwemmend te bereiken. Een aantal migranten werden door de Guardia civil gered, anderen door de Marokkaanse kustwacht.

Hoe de zeven slachtoffers omkwamen blijft echter onduidelijk. Volgens de organisatie Caminando Fronteras sloeg de boot om toen de Marokkaanse kustwacht het vaartuig met een touw naar Marokko probeerde terug te slepen. De lichamen van vier Congolese vrouwen werden naar het El Hassani ziekenhuis in Nador gebracht. Over de drie andere slachtoffers wordt verder niets vermeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team