Zoeken

Vrouwen uit sub-Sahara Afrika seksslaven in Marokko volgens ministerie

6 mei 2015 - 18:00 - Marokko

©

Eenmaal in Marokko belanden veel vrouwen uit sub-Sahara Afrika in de prostitutie. Het merendeel van deze vrouwen komen uit Nigeria, zijn jong en hebben geen identiteitspapieren waardoor ze een gemakkelijke prooi zijn voor prostitutienetwerken.

Een onderzoek van het ministerie van Justitie in samenwerking met UN Women toont aan dat 80% van de vrouwen uit sub-Sahara Afrika die in Oujda belanden, het slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting. In Rabat is dat 24%.

Voor het onderzoek werden 106 gevallen van seksuele uitbuiting vastgesteld. Volgens de auteurs weergeven deze cijfers de werkelijkheid echter niet omdat de meeste slachtoffers weigeren over de misbruiken te getuigen.

Ruim 93% van deze vrouwen zijn van Nigeriaanse afkomst, gevolgd door Kameroen. Zij zijn bijna allemaal single en hebben tussen 15 en 31 jaar. Bovendien heeft 95% van hen geen identiteitspapieren en wonen al minstens drie jaar in Marokko.

Vorig jaar had de Internationale Organisatie voor Migratie de vrijwillige terugkeer gefinancierd van 25 slachtoffers van seksuele uitbuiting. 22 van hen kwamen uit Nigeria.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team