Zoeken

Vraag naar Marokkaanse groenten en fruit stijgt fors in Europa

27 maart 2020 - 14:20 - Economie

©

Marokkaanse groenten en fruit blijven veelgevraagd in Europa, ondanks de actuele situatie als gevolg van de coronavirus epidemie.

In de afgelopen dagen is de vraag naar groenten en fruit uit Marokko zelfs sterk gestegen. Volgens Lahcen Aderdour, voorzitter van de vereniging van producenten en exporteurs van fruiten en groenten in Marokko, komt dat doordat de productie in Spanje sterk is gedaald. Het Zuid-Europees land heeft volgens Aderdour de Europese markt in handen. Wanneer de productie er daalt, hebben Europeanen geen andere keuze dan in Marokko te komen kopen.

De vraag naar Marokkaanse courgettes, paprika’s, aubergines, sinaasappelen, mandarijnen en tomaten is sterk toegenomen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Engeland en zelfs enkele landen van Noord-Amerika.

Volgens een Marokkaanse exporteur zijn de Verenigde Staten en Canada belangrijke klanten van Spaanse, Italiaanse en Portugese groenten en fruit. "Spanje draait nu op 10 procent van zijn capaciteit. In Italië en Portugal is de productie bijna volledig gestopt. Dat leid tot meer vraag in Marokko, vooral voor sinaasappelen en mandarijnen."

Bladna.nl