Zoeken

Verkrachter van Marokkaanse vrijuit door taalprobeem in België

26 maart 2014 - 21:52 - Marokko

©

Een man werd vorige week door de rechtbank in Antwerpen vrijgesproken van verkrachting van een Marokkaanse vrouw. De verklaringen van het slachtoffer werden niet ontvankelijk verklaard omdat ze waren vertaald door een vriend van de jonge vrouw en niet door een beëdigd vertaler.

De verdachte, een taxichauffeur uit Deurne die zich Ali liet noemen, had haar in januari 2010 een job beloofd. Samen hadden ze afgesproken op het treinstation van Antwerpen. Volgens 7sur7 werd de jonge vrouw toen, onder bedreiging van een pistool, naar een leeg huis gebracht en verkracht.

Het slachtoffer deed onmiddellijk aangifte van de verkrachting bij de politie. De 38-jarige man stond reeds bekend bij de politie voor andere misbruiken. Hij werd bovendien hetzelfde jaar nog veroordeeld voor een andere verkrachting.

Bij de verkrachting had het slachtoffer schaafwonden, krab- en bijtletsels en blauwe plekken opgelopen. Ook was er sperma op haar kleren gevonden, maar er kon niet met zekerheid worden aangetoond dat het tot de taxichauffeur behoorde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team