Zoeken

Tram Casablanca ontspoord na botsing met bus

3 juli 2014 - 13:05 - Marokko

©

In Casablanca zijn dinsdagnamiddag rond 16:30 een tram en een bus tegen elkaar gebotst op de kruising van de boulevards Oum Sidi Abderrahmane en Rabii. Door de schok ontspoorde de tram.

De bestuurder van de tram raakte bij het ongeval gewond. Hij werd met spoed naar het Ibn Rushd ziekenhuis vervoerd. Ook enkele passagiers liepen lichte verwondingen op. Lokale bronnen melden dat er meer schrik dan pijn was.

Overtreding van de verkeersvoorschriften

De oorzaak van het ongeval is de niet naleving van de verkeersregels die voorrang geven aan trams. De buschauffeur weigerde te stoppen toen het licht op rood sprong en duwde het gaspedaal in, ervan overtuigd dat hij al weg zou zijn bij aankomst van de tram.

De tram kwam van de faculteiten van Casablanca en reed richting het centrum. Zowel de tram als de bus werden zwaar beschadigd.

In een bericht op Facebook laat trambeheerder Casa Tram weten dat dit onverantwoordelijk gedrag veel ernstigere gevolgen had kunnen hebben. Het bedrijf herinnert aan de noodzaak om de verkeersregels te respecteren en extra waakzaam te zijn nabij trambanen.

Steeds meer doden door tram Casablanca

In Casablanca is de tram regelmatig betrokken bij dodelijke ongevallen. Afgelopen april was een vrouw aangereden door de tram en ter plekke overleden. Het slachtoffer wilde de trambaan oversteken en had de aankomende tram niet gezien.

Begin dit jaar overleed een 37-jarige man op dezelfde wijze in de Marokkaanse metropool. Ook ditmaal wilde het slachtoffer, vader van drie kinderen, de trambaan oversteken in de wijk Sidi Moumen.

Ondanks de vele ongevallen is de tram in twee jaar tijd een populaire vervoermiddel geworden in Casablanca, waar het dagelijks bijna 100.000 passagiers vervoert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team