Zoeken

Tiener zwaar mishandeld door islamofoben in Frankrijk (update)

21 november 2015 - 00:22 - Wereld

©

Een jonge moslim is eerder deze week in het centrum van het Franse Lyon door een tiental extreemrechtse jongeren zwaar mishandeld.

De 17-jarige Jassim werd tegen de grond geslagen en minutenlang mishandeld terwijl zijn belagers "Islam weg uit Frankrijk" riepen. Dat legt Abdelaziz Chaambi van het Coördinatiecentrum tegen Racisme en Islamofobie (CRI) uit. De tiener werd door een getuige gered. De man liet zijn hond los op de belagers die wegvluchtten.

Jassim werd in het ziekenhuis opgenomen met gebroken wervels, kneuzingen en blauwe plekken en kreeg 30 dagen rust voorgeschreven door de arts.

Het coördinatiecentrum heeft een klacht ingediend en eist de beelden te mogen bekijken van de bewakingscamera’s op het plein waar Jassim werd aangevallen.

Update

In tegenstelling tot wat er op sociale media wordt gezegd is de informatie wel juist. De voorzitter van het CRI heeft aan de media twee verklaringen over de agressie gestuurd. In de tweede verklaring laat Abdelaziz Chaambi weten dat de belagers tot de racistische beweging GUD behoren en dat ze op het Bellecour plein waren omdat de stad een samenkomst van hun beweging dezelfde dag had verboden.

De advocaat van Jessim, Gilles Devers, heeft aangifte gedaan tegen twee verdachten. De rechtbank heeft de agressie van Jessim bevestigd maar de zaak tegen de twee verdachten onontvankelijk verklaard omdat het slachtoffer hen niet herkende en niemand wenst te getuigen. De verdachten konden ook niet worden geïdentificeerd dankzij de beelden van de bewakingscamera’s op het plein.

Het Coördinatiecentrum tegen Racisme en Islamofobie wil zich burgerlijke partij stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team