Zoeken

Spanje werft 2000 Marokkaanse arbeidsters aan voor aardbeienoogst

25 oktober 2013 - 19:02 - Wereld

©

De regio Huelva in het zuidwesten van Spanje zal naar verwachting 2000 Marokkaanse arbeidsters aanwerven voor de aardbeienoogst in de komende weken. Buiten landen van de Europese Unie, wordt er dit jaar dus het meest in Marokko aangeworven.

De rekrutering van Marokkaanse arbeidster daalt al enkele jaren. In 2011 bijvoorbeeld, deden 6000 Marokkaanse vrouwen mee aan de oogst van fruit - vooral aardbeien - in Huelva.

Volgens de commissie belast met het werven van Marokkaanse werknemers, zal de reservegroep voor dit jaar in Marokko worden aangeworven en enkel gebruikt worden in geval van nood. De kandidates moeten bovendien minstens twee jaar aan de oogst in Huelva hebben deelgenomen.

In Huelva zelf wordt de komst van buitenlandse arbeiders door bewoners en vakbonden aan de kaak gesteld. De lokale werkloosheid, met name bij jongeren, bereikt er namelijk alarmerende proporties.

Volgens cijfers van de commissie, telt de regio Huelva 61.000 werklozen, waarvan 40.500 al meer dan vijf jaar zonder werk zitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team