Zoeken

Saoedi-Arabië: militaire oefening Northern Thunder met Marokko begonnen

1 maart 2016 - 16:30 - Marokko

©

Een twintigtal landen waaronder Marokko nemen sinds zaterdag deel aan een grote militaire oefening in Saoedi-Arabië. De operatie ’Northern Thunder’ is een grootscheepse anti-terrorisme oefening.

De oefening wordt als één van de grootsten ter wereld beschouwd vanwege het aantal deelnemers. Volgens Saoedi-Arabië zullen de troepen worden getraind om tegen "de illegale krachten en terroristische groeperingen " te strijden.

Zowel de lucht-, land- als zeemachten van de deelnemende landen worden getraind om "de veiligheid en de stabiliteit van de regio te beschermen".

Saoedi-Arabië wenst na de oefening en grondoffensief te lanceren in Syrië. Een woordvoerder van het Saoedisch leger had in februari zelfs verklaard dat Marokko bereid was om mee te doen.

Marokko had een deelname aan een grondoffensief echter formeel ontkend. Minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse zaken verklaarde tijdens een bezoek van zijn Saoedische ambtsgenoot, dat er geen sprak was van "onderhandelingen tussen Marokko en Saoedi-Arabië over een grondoffensief in Syrië".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team