Zoeken

Saadeddine El Othmani nieuwe Premier van Marokko

17 maart 2017 - 16:17 - Marokko

Koning Mohammed VI heeft vrijdag de vervanger van Abdelilah Benkirane benoemd. Saadeddine El Othmani is de nieuwe Premier van Marokko.

Het Koningshuis meldt dat Saadeddine El Othmani vandaag door Koning Mohammed VI in zijn paleis werd ontvangen en tot regeringshoofd werd benoemd.

Verklaring van het Koningshuis

« Het ministerie van het Koninklijk Huis, het protocol en de Kanselarij kondigt aan dat Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, moge God hem bijstaan,op vrijdag 18 Djoemada II 1438 AH, wat overeenkomt met 17 maart 2017, in het Koninklijk Paleis in Casablanca de heer Saadeddine El Othmani van de partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), tot hoofd van de regering heeft benoemd, in overeenstemming met de grondwet, en hem heeft gevraagd om een nieuwe regering te vormen »

Saadeddine El Othmani is de nummer twee van de PJD (Islamistische Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling). Zijn gevoel voor dialoog en zijn opleiding in psychiatrie zullen hem in zijn missie om een nieuwe regering te vormen helpen.

Abdelilah Benkirane werd woensdag door Koning Mohammed VI ontslagen na vijf maanden vruchteloze onderhandelingen voor de vorming van een coalitieregering.

Redactie binnenland, samenleving en economie

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team