Zoeken

Premier Benkirane stapt liever uit regering dan in conflict te gaan met Paleis

17 maart 2015 - 22:27 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane verklaarde zaterdag in Rabat dat hij liever uit de regering zou stappen dan in conflict te gaan met het Koninklijk Paleis.

"We staan klaar om de regering te verlaten, maar we zullen nooit in conflict gaan met het Paleis. Degenen die zeggen dat ik het vertrouwen van de monarchie wil winnen hebben geen ongelijk". Zo sprak Benkirane voor een zaal vol studenten van de Amerikaanse Harvard University en Moulay Ismaïl, broer van Moulay Hicham en neef van Koning Mohammed VI.

"De koning heeft de belangrijkste politieke beslissing genomen tijdens de volksbeweging, waardoor de administratie werd gedwongen om de resultaten van de verkiezingen van 25 november 2011 te erkennen", vervolgde het regeringshoofd.

Abdelilah Benkirane wil op deze manier kiezers gerust stellen die vrezen voor een massale overwinning van zijn partij in de komende verkiezingen. Ook wil hij de pas afsnijden aan de PAM, die in Marokko als de ’partij van de staat en beschermer van het Paleis’ tegen de islamisten wordt beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team