Zoeken

Mohammed VI waarschuwt Ban Ki-Moon over Sahara

16 april 2014 - 13:29 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft zaterdag een telefoongesprek met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties gehad over de Sahara. De Koning waarschuwde Ban Ki-Moon tegen "gevaarlijke keuzes" in het Sahara-dossier.

Op 23 april zullen de VN voor de verlenging van de VN-missie in de Sahara (Minurso) stemmen. Het dossier was enkele dagen terug het onderwerp van gevoelige gesprekken in de VN-Veiligheidsraad.

Ban Ki-Moon heeft vorige week donderdag tevens aangedrongen op de noodzaak van een "duurzame, onafhankelijke en onpartijdige" toezicht op mensenrechten in de Sahara.

Volgens een verklaring van het Koningshuis, heeft Mohammed VI met Ban Ki-Moon gesproken over de "constructieve samenwerking" van Marokko om een "definitieve politieke oplossing" te vinden.

Mohammed VI heeft het ook gehad over de noodzaak om de bestaande modaliteiten te beschermen en bevooroordeelde werkmethodes en gevaarlijke keuzes te vermijden.

Bij de vorige verlening van de taak van de Minurso had Amerika voorgesteld om de waarnemingsmissie uit te breiden tot de mensenrechten. Marokko had fel gereageerd waardoor het voorstel was ingetrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team