Zoeken

Milieupolitie Casablanca deelt 400 boetes uit

7 november 2014 - 12:28 - Marokko

©

De recent opgerichte milieupolitie in Casablanca heeft in 10 maanden tijd ruim 400 boetes op de openbare weg uitgedeeld. Zeven daarvan betreffen dierenmisbruik, zonder twijfel een primeur in Marokko.

Volgens Le Matin werden sinds begin dit jaar op de openbare weg 421 proces-verbalen opgesteld door de nieuwe brigade, waarvan 84 voor geluidsoverlast en 11 voor ondrinkbaar water.

Ook werden 11 mensen gestraft voor het dumpen van medische afval, 6 voor illegale slacht en 7 voor vervuilende activiteit. In totaal werden 541 boetes uitgedeeld.

De brigade telt veertien agenten onder leiding van een politiecommissaris, zijn adjunct en twee officieren. Zij hebben als missie Marokkanen bewust te maken voor het milieu.

Momenteel hebben enkel Casablanca, Mohammedia en Rabat een milieupolitie. In de komende jaren krijgen alle Marokkaanse steden een gelijkaardige politiemacht. De brigade kreeg een opleiding van twee weken op de Politieacademie, over de bescherming van het milieu en het behoud van natuurlijke bronnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team