Zoeken

Marokko: vrouw bevalt op straat, ministerie start onderzoek

20 april 2019 - 18:20 - Marokko

©

Het ministerie van Gezondheid heeft een onderzoek gestart na de publicatie van berichten over een vrouw die nabij een zorgcentrum in Meknes op straat zou zijn bevallen. De baby overleefde niet.

In een verklaring meldt de afdeling dat een onderzoek werd gestart naar de omstandigheden van de bevalling aan de ingang van het Ain Jemaa centrum. De baby werd volgens het ministerie doodgeboren.

Op het lichaam van het kindje zal een onderzoek worden verricht op vraag van het parket om meer duidelijkheid te geven over de doodsoorzaak.

Volgens de eerste resultaten van het onderzoek zou de vader van het kindje woensdag rond 3 uur ’s nachts aan de ingang van het zorgcentrum zijn geweigerd omdat er geen nachtdienst was. Het personeel zou een ambulance hebben voorgesteld om de vrouw naar een openbaar ziekenhuis te brengen, maar de man zou hebben geweigerd.

De vrouw keerde rond 7 uur ’s ochtends terug naar het zorgcentrum. Ze werd toen door twee andere vrouwen vergezeld. Die hielpen haar op straat bevallen. Ze werd vervolgens in het zorgcentrum opgevangen en naar het kraamziekenhuis Banio in Meknes gebracht. Ze doet het naar omstandigheden goed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team