Zoeken

Marokko zet drie Spanjaarden land uit

31 januari 2019 - 11:20 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om drie Spanjaarden het land uit te zetten. Alle drie verbleven in Laayoune en zouden nauwe banden hebben met het Polisario.

In een telefonische verklaring aan persagentschap EFE, vertelde één van de activisten vanuit Marakech dat de politie na vier dagen "hun aanwezigheid in Laayoune had ontdekt". "Ze zetten ons in een taxi naar Agadir, op 600 km van Laayoune", aldus María Pérez de Larraya die donderdag met haar collega’s in Marrakech een vlucht naar Spanje moet nemen.

De vrouw, lid van de Navarra vereniging van vrienden van de Sahara (Asociación Navarra de Amigos del Sáhara) was in Laayoune uitgenodigd door pro-onafhankelijkheid Sahrawi journalisten. María Pérez de Larraya belooft meer informatie naar haar terugkeer in Spanje.

Marokko zet regelmatig buitenlanders uit die voorstander zijn van de onafhankelijkheid voor de Marokkaanse Sahara. Het gaat gewoonlijk om advocaten, activisten, journalisten en zelfs Kamerleden. In het merendeel van de gevallen worden ze ervan beschuldigd hun aanwezigheid niet bij de autoriteiten te hebben gemeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team