Zoeken

Marokko: Tsjadische terrorist wilde « krachtige bommen » maken

19 mei 2016 - 22:10 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft nieuwe informatie vrijgegeven over de plannen van de Tsjadische terrorist die vorige week in Tanger werd gearresteerd.

Volgens de afdeling werd in het appartement van de man materiaal gevonden om « krachtige bommen » te maken. Analyses bevestigden dat het om « basisproducten gaat die gebruikt worden bij de vervaardiging van explosieven » en dat het « in beslag genomen aluminiumpoeder dient om de ontploffing te versnellen en de impact ervan te verhogen ».

De snelkookpan en kunststofbuizen die door de agenten van de BCIJ werden gevonden moesten « worden gevuld met explosief materiaal ».

Het ministerie stelt ook dat het paspoort van de verdachte « authentiek en geldig » is en dat de man aanslagen plande op « toeristische doelwitten, hotels, legerkazernes, veiligheidsdiensten en een buitenlandse ambassade ».

Nog steeds volgens de afdeling wilde de man aanslagen plegen op 16 mei, 13e verjaardag van de aanslagen van Casablanca in 2003 waarbij 45 mensen omkwamen.

De verdachte was op 4 mei in Marokko aangekomen. Hij begaf zich onmiddellijk na zijn aankomst op de luchthaven van Casablanca naar Tanger waar hij een appartement huurde. Hij werd op vrijdag 13 mei aangehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team