Zoeken

Marokko verbiedt televisieprogramma’s over criminaliteit

5 februari 2015 - 15:24 - Cultuur

©

Televisieprogramma’s over criminaliteit gaan in de komende weken volledig verdwijnen in Marokko. Communicatieminister Mustapha El Khalfi heeft een verbod op dergelijke programma’s aangekondigd.

Shows zoals ’Masrah Al Jarima’ op Medi 1 Tv en ’Akhtar Al Moujrimine’ op 2M, waarin reconstructies van misdaden in Marokko worden getoond, zouden een slechte invloed hebben op de bevolking.

De programma’s werden sterk bekritiseerd in het Marokkaans Parlement. Andere factoren die tot het verbod leidden zijn het vermoeden van onschuld en het respect voor de privacy van de verdachten en hun families.

Premier Abdelilah Benkirane had in december vorig jaar aan de Hoge Autoriteit van Audiovisuele Communicatie (HACA) gevraagd om in te grijpen. Een programma werd intussen al afgelast en vervangen door een ’positiever show’ over de rehabilitatie van gevangenen, aldus El Khalfi.

Het doel is om alle andere programma’s rond criminaliteit te vervangen door programma’s over ’succesvolle voorbeelden en heldhaftige mensen’.

Bladna.nl