Zoeken

Marokko: ministerie Gezondheid opgeschud door interne oorlog

24 juli 2020 - 11:50 - Marokko

©

De afdeling communicatie van het Marokkaanse ministerie van Gezondheid wordt al maanden opgeschud door interne spanningen en ruzies.

Assabah bericht dat sinds de benoeming van Khalid Ait Taleb tot minister van Gezondheid, ernstige onenigheden het personeel van de afdeling verdelen.

Ait Taleb had slechts enkele dagen na zijn benoeming een nieuw directieteam gekozen voor de afdeling communicatie van zijn ministerie. Hij had ook besloten om alle contracten en overeenkomsten die door zijn voorganger waren gesloten, te verbreken en een beroep te doen op communicatieadviseurs. De nieuwe directie had ook het besluit genomen om geen communicatieplan op te stellen en alle contacten met de media te stoppen.

De hervorming van de dienst werd echter onverwachts gestopt na de uitbraak van het coronavirus in Marokko. Het beleid van de nieuwe directie is echter niet naar de smaak van meerdere verantwoordelijken van het ministerie.

Door de aanhoudende conflicten werd het communicatieplan omtrent de coronavirus pandemie al een tiental keer herzien in drie maanden tijd. Tot op vandaag werden tevens vijf verantwoordelijken van het ministerie vervangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team