Zoeken

Marokko paraat voor zomeroperatie Marhaba 2019

5 juni 2019 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Van 15 juni tot 15 september 2019 loopt de zomeroperatie Marhaba 2019. Miljoenen Marokkanen uit de hele wereld worden in hun land van herkomst verwacht voor de vakantie.

De Marokkaanse autoriteiten hebben meerdere maatregelen getroffen om de komst van deze vakantiegangers in de beste omstandigheden te laten verlopen.

Een speciaal plan werd ondermeer ingevoerd om de oversteek tussen het zuiden van Spanje en het noorden van Marokko vlotter te maken. Ook werden grotere en beter uitgeruste rustruimtes langs de snelwegen geopend.

Een andere maatregel is dat boottickets wisselbaar zijn, wat betekent dat men met eender welk rederij kan varen. Wie eerst aankomst in de haven mag als eerste op de boot, ook al gaat het om een vaartuig van een ander bedrijf dan dat waarbij het ticket geboekt werd.

De havenautoriteiten stellen tevens informatie beschikbaar over het bootverkeer en de te vermijden piekdagen. Zo wordt afgeraden om de boot te nemen op zondag, de laatste vijf dagen van juli en de laatste week van augustus, alsook de eerste dagen van september.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team