Zoeken

Marokko verliest F16 en piloot in Jemen

11 mei 2015 - 13:24 - Marokko

©

Marokko heeft zondagavond een F-16 gevechtsvliegtuig in Jemen verloren. Het gevechtstoestel nam deel aan de militaire operaties van de Arabische coalitie tegen de Houthi rebellen. Dat laat het leger vandaag weten.

Het toestel dat "deel uitmaakte van het squadron van de Royal Armed Forces dat ter beschikking werd gesteld van de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië, voor het herstellen van de orde in Jemen, is sinds zondag 18:00 lokale tijd vermist", aldus een verklaring van het leger.

De piloot van het tweede vliegtuig kon niet zien of de piloot van het getroffen toestel de schietstoel heeft gebruikt. Het leger heeft een onderzoek ingesteld en belooft te communiceren over de evolutie ervan.

Marokko besloot begin mei om nog zeker drie maanden lang samen met de Arabische coalitie door te gaan met de luchtaanvallen op Jemen.

Jemenitische media hebben de verdwijning van de Marokkaanse F16 nog niet bevestigd. Daif Allah Al-Shami, woordvoerder van de Houthi’s, verklaarde deze ochtend echter dat de rebellen gisteren een Marokkaans vliegtuig in het Jemenitisch luchtruim hadden neergeschoten. De rebellen zouden de resten van het toestel hebben gevonden maar niet de piloot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team