Zoeken

Marokko 3e beste bestemming voor investeringen in Afrika

15 september 2018 - 12:00 - Economie

©

Marokko is één van de meest aantrekkelijke landen in Afrika voor investeringen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Zuid-Afrikaanse bank Rand Merchant Bank (RMB).

Uit het rapport "Where to invest in Africa?" blijkt dat het koninkrijk de derde meest populaire bestemming is bij investeerder, na Egypte en Zuid-Afrika.

Volgens de RMB is de "de operationele omgeving en de aantrekkelijkheid van investeringen in Marokko aanzienlijk versterkt sinds de ’Arabische Lente’, maar ook sinds de terugkeer van het Koninkrijk in de Afrikaanse Unie en het integratieproject in de ECOWAS".

In het rapport leest men ook dat Marokko "de vijfde grootste markt in Afrika is" en dat het land "een economische groei van 4% verwacht op middellange termijn".

Marokko trok vorig jaar 2,57 miljard dollar aan directe buitenlandse investeringen aan. Het koninkrijk is daarmee de eerste bestemming in Afrika van directe buitenlandse investeringen. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst "Africa Investment Index 2018" van Quantum Global.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team