Zoeken

Deze Marokkaanse topmodellen zijn echte sterren in het buitenland

28 februari 2016 - 19:15 - Cultuur

©

Ze liepen over de bekendste catwalks en stonden op de covers van de meest prestigieuze tijdschriften. Ze zijn van Marokkaanse afkomst en kozen ervoor hun schoonheid aan de wereld te tonen. Ontdekking.

Kenza Zouiten is 24 en van Marokkaans-Zweedse afkomst. De jonge vrouw is niet allen model, maar ook een actieve blogger en web animatrice. Ze is één van de meest invloedrijke modespecialisten in Stockholm.

Hind Sahli, 25, won in 2009 de Elite Model Look wedstrijd en vertrok naar new York. De jonge model uit Casablanca liep sindsdien voor bekende ontwerpers zoals Kenzo, Louis Vuitton en Jean-Paul Gaultier.

Mariah Idrissi, 23, zorgde voor veel positieve reacties door in september 2015 met een hijab voor H&M te poseren. Zij is het eerste model van het Zweeds modemerk die een hoofddoek draagt.

Amina Allam, 25, begon haar modellencarrière op haar vijftiende in Marokko. Ze werd bekend dankzij haar deelname aan de Libanese televisieshow ’Mission Fashion’ in 2007. Een jaar later startte ze haar eigen mode-agentschap ’Look by Amina Allam’ en doet ook nog steeds modellenwerk.

Imaan Hammam is een 19-jarige Nederlandse model van Marokkaanse afkomst. De jonge vrouw liep voor ontwerpers zoals Givenchy, Alexander McQueen en Versace, maar ook voor Victoria’s Secret. Ze stond eind vorig jaar op de cover van het modetijdschrift Vogue in Nederland en is heel actief op sociale media.

Ahlam El Brinis, 20, is een echte rebel en is vastbesloten een plaats in de mode-wereld te veroveren. Zij deed vorig jaar mee aan de Miss Italië verkiezing. Ze kreeg toen veel kritiek omdat ze in bikini over de catwalk liep. Ahlam vindt dat niet erg zolang ze de steun van haar familie en vooral van haar grootmoeder heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team