Zoeken

Marokkaanse toeristen door Turks reisagentschap opgelicht

24 april 2016 - 22:45 - Gemeenschap

©

Het Turks reisagentschap Kampa Turizm wordt door Marokkaanse toerismeprofessionals van fraude en oplichting beschuldigd.

De groep zou aan Marokkaanse reisagentschappen packages hebben voorgesteld voor Antalya en Istanboel. Kampa Turizm stelde toen een overeenkomst te hebben voor de huur van een vliegtuig voor de maanden juli en augustus.

Achteraf bleek dat het contract met de luchtvaartmaatschappij niet meer geldig was omdat het reisagentschap niet had betaald. Intussen bleef Kampa Turizm de betalingen van de geboekte reizen ontvangen.

Onderzoek toonde achteraf aan dat één van de eigenaars van Kampa Turizm bekend was in zijn land voor gelijkaardige oplichtingszaken. Hij werd in Turkije bij verstek tot een jarenlange gevangenisstraf veroordeeld voor het oplichten van 362 mensen.

Kort voor zijn proces vluchtte de man naar Frankrijk. Door een fout in de gerechtelijke procedure werd zijn veroordeling nietig verklaard en keerde hij terug naar Turkije om er zijn criminele activiteiten voor te zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team