Zoeken

Nieuwe politiebaas wil Marokkaanse politie moderniseren

26 mei 2015 - 10:01 - Marokko

©

Abdellatif Hammouchi is de nieuwe baas van de nationale veiligheidsdienst DGSN en van de Marokkaanse inlichtingendienst DGST. Hij heeft het voornemen de Marokkaanse politie te moderniseren.

Volgens Al Massae heeft de eerste veiligheidsverantwoordelijke van Marokko reeds een rapport gevraagd over de maatregelen die getroffen moeten worden om de veiligheid van de burgers te garanderen.

Een van de prioriteiten van Hammouchi’s plan is een betere kennis van het juridisch arsenaal in politiekantoren. Dit zal onder meer gebeurden door de aanwerving van meer gekwalificeerd personeel en de aanschaf van logistieke en technologische middelen.

De politie krijgt in de komende maanden ook een nieuw uniform. Voor de gerechtelijke politie en de snelle interventiebrigades worden eveneens nieuwe interventiemiddelen aangekondigd.

Het volledig plan wordt binnen enkele weken officieel voorgesteld en is gericht op concentratie, efficiency, deskundigheid, verantwoordelijkheid, informatiecontrole en een snelle interventie. In Marokko wordt een reorganisatie verwacht in de hoogste rangen van de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team