Zoeken

Marokkaanse baby gedood door verdwaalde kogel in Saoedi-Arabië

26 augustus 2014 - 23:58 - Marokkanen in het buitenland

©

Een vijf maanden oude baby van Marokkaanse afkomst werd gedood door een verdwaalde kogel in Khamis Mushayt, in het zuidwesten van Saoedi-Arabië. De ouders bevonden zich nabij een winkelcentrum toen hun kindje werd vermoord.

De baby werd in het hoofd getroffen door een verdwaalde kogel dat "verticaal naar beneden" is gekomen, volgens berichten van de Saoedische pers. Haar vader, Said, vertelt:

"Mijn vrouw, haar zwangere zus, ikzelf en de baby waren nabij het winkelcentrum om tickets te kopen om naar Marokko te reizen omdat mijn ouders ons kindje nog niet hadden gezien. Mijn vrouw en mijn schoonzus wachtten op me buiten het reisagentschap toen ik een schot hoorde. Mijn vrouw ontdekte toen dat onze baby Tufaha onder het bloed zat."

Een jonge Saoediër hielp vervolgens de moeder om haar dochtertje naar het Al-Hayat National Hospital Asir ziekenhuis te brengen, terwijl de vader zich nog nietsvermoedend in het reisagentschap bevond, meldt Arab News. Enkele minuten later belde zijn vrouw hem in tranen op, maar Said besefte nog steeds niet dat het om zijn kind ging.

"Ik dacht dat mijn schoonzus ging bevallen en vertrok meteen naar het ziekenhuis. Daar trof ik mijn vrouw in tranen aan buiten de intensive care afdeling."

Said begreep eindelijk dat zijn kindje binnen lag...

Al-Hayat National Hospital Asir ziekenhuis

Strijd voor het leven

Tufaha bleef 24 uur lang op de intensive care liggen maar bezweek uiteindelijk aan haar verwondingen. Een moeilijk moment voor Said en zijn vrouw:

"Bewakers hielden met tegen, ik mocht de kamer van mijn dochter niet in. Ik worstelde me met geweld binnen om te ontdekken dat Tufaha van de beademing was gehaald. Toen wist ik dat mijn kind dood was."

De politie doet onderzoek naar de schietpartij en zoekt naar getuigen. De dader is onbekend en spoorloos.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team