Zoeken

Marokkaans meisje dood na val schommelbalk

31 januari 2014 - 19:41 - Wereld

©

Een 11-jarig Marokkaans meisje is woensdag in Spanje overleden toen de balk van een schommel afbrak. Het kind kreeg de balk op het hoofd.

De kleine Samira was op weg naar school na de middaglunch toen ze samen met een vriendin nog even op de schommel gingen spelen en de balk plots afbrak.

De hulpdiensten troffen het meisje aan met zware hoofdletsel en een hartstilstand. Na 45 minuten werd ze dood verklaard. Haar vriendin werd gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Haar ouders, vrijwel onmiddellijk ter plekke, kregen van de hulpdiensten te horen dat hun dochter te zwaar gewond was en niet zou overleven. Een diep geschokte Ali Aghmir, de vader van Samira, verklaarde aan ABC "was het mijn dochter niet geweest dan was het een ander kind".

Een onderzoek toonde aan dat de schommel slecht was geïnstalleerd. Een andere schommel op hetzelfde speelplein werd uit voorzorg verwijderd. Volgens de stadsdienst waren de installaties minder dan een week geleden nog gecheckt.

José Masa, burgemeester van de stad Rivas-Vaciamadrid waar het incident plaatsvond, heeft twee dagen rouw afgekondigd voor de jonge Samira.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team