Zoeken

Getuigen vertellen hoe Marokkaans gezin omkwam bij brand woontoren Londen

19 juni 2017 - 20:01 - Marokko

©

Bij de brand die vorige week een woontoren in Londen verwoestte is een heel Marokkaans gezin omgekomen, de El Wahaby’s. Familie en buren getuigen.

Abdelaziz El Wahabi (52), zijn vrouw Faouzia en hun drie kinderen, Yassine (21), Nur Huda (15) en Mehdi (8) kwamen allen om in hun appartement in het flatgebouw.

Een neef van het gezin vertelt. Otman Boujettif, 42, verklaarde aan de London Evening Standard dat hij hen nog om 1:30 uur aan de telefoon had. “De brandweer had hen gevraagd om in hun appartement (21e verdieping) te blijven. Ze moesten zich met natte handdoeken beschermen en de grond nat maken. Ze luisterden naar deze slechte advies en nu zijn ze er niet meer.”

Hanane, de zuster van Abdelaziz El Wahabi, sprak ook met de media. “Ik sprak hem aan de telefoon. De brand had hun verdieping nog niet bereikt. Hij vertelde me dat hij instructies had gekregen om binnen te blijven in een zelfde kamer. Hij moest handdoeken onderaan de deur leggen om de rook buiten te houden. Ik vertelde hem dat hij moest vertrekken. Hij antwoordde dat hij naar buiten wilde maar dat er teveel rook was. De laatste keer dat ik hem zag was toen heel de familie aan het raam om hulp gebaarde.”

Amina Ahmed, een buurvrouw, is er zeker van. “Hadden ze niet naar de brandweer geluisterd dan zouden ze op tijd het gebouw hebben verlaten en zouden ze nu nog leven. Mijn hart is gebroken, ik hoorde hen om hulp roepen. Ik voelde me zo machteloos.”

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team