Zoeken

Marokkaan Adnane Remmal wint Innovatieprijs van Afrika

15 mei 2015 - 22:07 - Marokko

©

Adnane Remmal heeft de de Innovatieprijs 2015 van Afrika gewonnen. De Marokkaanse onderzoeker kreeg zijn award en een prijs van 100.000 dollar tijdens een ceremonie in Skhirat deze week.

De ceremonie werd door de African Innovation Foundation, die de prijs uitreikt, in samenwerking met het Marokkaanse ministerie van Industrie en Handel georganiseerd.

Adnane Remmal, hoogleraar biotechnologie aan de Sidi Mohamed Ben Abdellah Universiteit in Fez, werd verkozen voor zijn onderzoeken naar oplossingen om de dierlijke productie in Afrika te verbeteren.

De Marokkaanse wetenschapper, die een natuurlijk alternatief heeft gevonden voor vee-antibiotica, concurreerde met negen andere kandidaten. Aanvankelijk waren 925 kandidaten uit 41 Afrikaanse landen geselecteerd.

"Mijn werk biedt aan landbouwers oplossingen om hun productie te verbeteren. Het is rendabel en kan gemakkelijk worden ingevoerd. Het geeft aan landbouwers de mogelijkheid om hun winsten te verhogen, zonder de bijwerkingen van antibiotica", aldus Remmal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team