Zoeken

Mark Zuckerberg moedigt Marokkaanse aan die Donald Trump uitdaagde

9 april 2016 - 16:50 - Marokko

©

Marwa Balkar is een 22-jarige Amerikaanse studente van Marokkaanse afkomst. In november vorig jaar werd ze plotseling bekend na op Facebook een bericht over de haatcampagne van Donald Trump te hebben gepubliceerd.

Marwa schreef toen:

"Beste Donald Trump, mijn naam is Marwa en ik ben moslim. Ik vernam dat jij ons speciale badges wil laten dragen, dus ik besloot ik er zelf eentje te maken en te dragen. Je kan niet aan me zien dat ik moslim ben, dus wil ik met deze badge trots tonen wie ik ben. Ik koos het vredesteken omdat het de islam vertegenwoordigt. De religie die mij leerde om op te komen tegen onrechtvaardigheid en om te streven naar eenheid. De religie die mij leerde dat het doden van een onschuldig leven neerkomt op het doden van de mensheid. Ik hoorde dat je ons wil laten traceren. Fantastisch! Je kan met mij meekomen naar mijn werk waar het mijn job is om geluk te creëren. Je kan dan ook zien hoe de lokale moskee broodjes smeert voor de daklozen en etentjes organiseert waar iedereen welkom is. Misschien dat je dan inziet dat je als moslim niet minder Amerikaans bent dan jij. Indien je in mijn voetsporen stapt, dan zie je misschien dat ik niet minder mens ben dan jij."

(vertaling HLN)

Het bericht van de jonge Marokkaanse kreeg ruim 734.000 likes. Onlangs kreeg ze zelfs de steun van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Marwa vertelde aan de Amerikaanse website Attn dat ze na haar bericht miljoenen mails had ontvangen van mensen die zich het slachtoffer voelden van Trump’s uitspraken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team