Zoeken

Hatim Idar spreekt over ongeval waarbij 3 doden vielen (video)

17 maart 2019 - 14:20 - Cultuur

©

Tijdens een persconferentie over zijn werk als artiest, vertelde Hatim Idar samen met zijn advocaat over het verkeersongeval waarbij hij in Rabat betrokken raakte. Drie jonge vrouwen kwamen bij het ongeval om.

Volgens de moeder van één van de slachtoffers reed de zanger met opzet tegen de auto van haar dochter. Hij zou haar hebben willen dwingen om te stoppen en met hem te spreken. Ze belde op het moment van het ongeval met een vriendin aan wie ze vertelde wat er gebeurde.

De jonge vrouw en twee vriendinnen die ook in de auto zaten overleefden het ongeval nabij het sportcomplex Moulay Abdellah in januari niet. Hatim Idar kan daarom "vertellen wat hij wil", aldus de moeder van het slachtoffer.

Redouane Rami, advocaat van Hatim Idar, heeft een heel ander versie van wat er gebeurde. "Het is enkel een ongeval en mijn cliënt reed niet snel. Het bewijs daarvan is dat er een wegversperring van de politie is bij de ingang van Rabat. De auto van de drie overleden vrouwen begon 10 of 20 meter voor het ongeval te slippen. Toen de auto terugkwam botste het tegen de linkerkant van de auto van Hatim Idar. Als hij snel had gereden dan zou zijn auto van de weg zijn geraakt. Maar hij wist het voertuig onder controle te houden en te stoppen." De autoriteiten zouden nog meer bewijzen hebben die aantonen dat de zanger niet schuldig is.

Hatim Idar vroeg aan het begin van de conferentie een minuut stilte voor de drie slachtoffers van het ongeval. Hij verklaarde daarop dat hij duidelijkheid wilde brengen over het ongeval. "Ik heb altijd de wet en de verkeersregels gerespecteerd. Een artiest moet een voorbeeld zijn voor alle burgers. De slachtoffers kunnen onze zusters of naasten zijn, ik vergelijk mezelf met hen en mijn hart is met hun families. Het is een moeilijke periode voor hen. Moge de slachtoffers in vrede rusten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team