Zoeken

Van Hagelslag naar Halal: 3e aflevering

9 december 2015 - 19:00 - Marokko

©

Jaarlijks bekeren honderden Nederlandse jongeren zich tot de islam. Dit trekt soms een enorme wissel op het gezinsleven. Wat jarenlang vanzelfsprekend was, is opeens anders: het vieren van verjaardagen, het eten moet halal, de Nederlandse naam wordt islamitisch en er wordt dagelijks gebeden. Ouders maken zich zorgen: krijgt hun dochter nog wel een baan nu ze een hoofddoek draagt? Behoudt ze als moslima dezelfde vrijheden en normen en waarden waarmee ze is opgevoed?

De bekeerlingen voelen zich vaak afgewezen en onbegrepen. Terwijl de islam hen gelukkig maakt, moeten ze hun geloofskeuze keer op keer verdedigen en uitleggen dat ze echt niet afreizen naar Syrië. Wederzijds onbegrip, angst en vooroordelen drijft een wig tussen ouder en kind.

Tijdens de reis door Jordanië gaan de drie moeder-dochterkoppels hiermee aan de slag. Onder leiding van Arie Boomsma trekken ze door de woestijn langs bedoeïenenkampen, overnachten ze bij Jordaanse families in boerendorpjes en hebben ze bijzondere ontmoetingen met moslima’s in het moderne Amman. Onderweg laat Arie ze met elkaar in gesprek gaan en vooral naar elkaar luisteren. Lukt het de stellen het einddoel van de reis te bereiken: zijn de moeders aanwezig als de dochters hun liefde voor Allah uitspreken in de Abu Darweesh moskee te Amman?

Video verwijderd

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team