Zoeken

Geert Wilders belooft ’minder Marokkanen’ in Nederland

21 maart 2014 - 00:02 - Wereld

©

PVV-leider Geert Wilders heeft voor de zoveelste keer zijn haat tegen Marokkanen in Nederland bewezen. Tijdens een toespraak in Den Haag beloofde hij minder Marokkanen in de stad en in het land.

Wilders vroeg zijn publiek of ze meer of minder Marokkanen in de stad en in Nederland wilden. De zaal antwoordde "minder, minder, minder" waarop Wilders zei "Dan gaan we dat regelen".

Deze uitspraken zorgen voor heel wat verontwaardiging in Nederland, maar ook in het buitenland. Voor PVDA-Kamerlid Jan Vos is de PVV "niet langer een partij die past in een democratie". Tofik Dibi, oud-Kamerlid voor GroenLinks van Marokkaanse afkomst, twitterde "Hitler is onder ons. In de gedaante van @geertwilderspvv. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten".

De verklaringen van de populaire partijleider zijn in feite bedoeld om de slechte resultaten van de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen te verbergen. De PVV deed alleen mee in Den Haag en Almere en verloor Den Haag ten voordele van D66. In Almere blijft de PVV wel de grootste partij met 9 zetels.

Geert Wilders heeft zijn haat voor de Islam nooit verborgen. De Koran vergelijkt hij met Hitler’s boek ’Mein Kampf’. Over de Islam verklaarde hij "Onze cultuur is beter dan de islamitische cultuur. Een cultuur die vrouwen niet achterstelt, die homo’s niet achterstelt is altijd beter dan een cultuur die dat wel doet".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team