Zoeken

Frankrijk: 12.000 euro gestolen in moskee

9 juni 2019 - 14:00 - Wereld

©

De kluis van een moskee in het Franse Blanc-Mesnil met de donaties van de gelovigen, is enkele dagen geleden door een onbekende gestolen.

Volgens het moskeebestuur lag tussen 10.000 en 12.000 euro in de kluis. Eerder berichtten de media dat 90.000 euro was gestolen.

De diefstal vond afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag plaats. Volgens Le Parisien was het geld bestemd voor de bouw van een nieuwe moskee door de Unie van moslims van Blanc-Mesnil.

"We zijn aangedaan en kwaad.", verklaarde de imam van de moskee, Mohammed Marecar. Volgens hem kan het niet zijn dat een moskeeganger het geld heeft gestolen. "Ik denk dat het iemand van buitenuit is".

Gewoonlijk wordt niet zoveel geld in de moskee gehouden. De donaties worden dagelijks naar de bank gebracht. Maar de dief had alles gepland en brak in tijdens het weekend, wanneer de banken gesloten zijn. Een klacht werd ingediend en de politie hoopt dat de bewakingsbeelden van de 103 camera’s in de stad het onderzoek vooruit zullen helpen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team