Zoeken

Dutch Fashion Meets Marrakech op 21 januari

7 december 2011 - 09:00 - Cultuur

©

"Dutch Fashion Meets Marrakech" is een fashion show waarin jonge Nederlandse ontwerpers op 21 januari 2012 hun creaties in The Red Sun Marrakech aan een divers (inter)nationaal publiek en jury mogen showen.

Initiatiefnemers achter ‘Dutch Fashion Meets Marrakech’ zijn vier dames van de Fontys Academy for Creative Industries: Sharona Laurijssen, Farah Souiri, Sonia Ghazi en Alexandra Alberts. Hun streven? Een succesvol evenement dat via modecreaties een samensmelting creëert tussen de Westerse en Arabische cultuur.

"Dutch Fashion Meets Marrakech" gaat de uitdaging aan om vijftien modedesigners uit Nederland een unieke kans te geven om hun creaties te tonen voor een (inter)nationaal jury. Voor zowel de ontwerpers als de modellen, fotografen, visagisten en stylisten is dit een unieke gelegenheid om hen talenten te tonen, contacten te leggen, wellicht ontdekt te worden en vooral geïnspireerd te raken door mode in Marrakech.

Om geïnspireerd te worden is een zesdaagse trip georganiseerd door My Residence Marrakech. Tijdens deze trip gaan de modeontwerpers aan fashion gerelateerde excursies deelnemen zoals een masterclass van top designers uit Marrakech en voor de modellen is er een catwalk training.

Alle creaties die gemaakt worden voor "Dutch Fashion Meets Marrakech" zullen beoordeeld worden door vier modeontwerpers, dit zijn "Kamalia Creations", Bjorn Kersten, Allan Vos en "Max & Jan". Deze jury zal de modeontwerpers beoordelen op hun creaties, waarbij voornamelijk gelet wordt op de creaties die Westerse met Arabische invloeden hebben. Door hun vakkennis op modegebied en de samensmelting van culturen onderling, maken deze modekenners de perfecte jury tijdens de fashion show "Dutch Fashion Meets Marrakech".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team