Zoeken

Aziz Doufikar spreekt over "moeilijk verleden" Hakim Ziyech

26 februari 2020 - 12:00 - Sport

©

Aziz Doufikar, voormalige Marokkaanse international, heeft de recente berichten in Marokkaanse media over het moeilijk verleden van Hakim Ziyech en zijn vermeende drugsverslaving ontkend.

Volgens deze berichten raakte de superster van Ajax Amsterdam aan drugs verslaafd na het overlijden van zijn vader in 2013. Doufikar stelt dat daar niets van waar is.

"Ziyech is mijn vriend, mijn broer, en hij was lange tijd net als mijn zoon. Ik ken hem sinds hij 13 jaar was, na het overlijden van zijn vader. Hij was met mij gedurende een lange periode en trainde met mijn zoon. Ze gingen samen naar school.", aldus Aziz Doufikar.

Volgens de voormalige Atlas Leeuw is Ziyech altijd een brave jongen geweest die een uitstekend opvoeding heeft gekregen van zijn moeder. Dat hielp hem "betrokken en volhardend te zijn in zijn training".

Doufikar, eerste Marokkaanse speler van de Eredivisie, vertelde ook dat Ziyech in een arm gezin opgroeide en een schok beleefde toen zijn vader overleed terwijl hij zelf nog maar een tiener was. Maar de aanvaller wist deze periode te doorstaan zonder aan alcohol of drugs te raken.

Ziyech vertrekt op 1 juli dit jaar naar Chelsea voor 45 miljoen euro. De Britse club bevestigde zondag dat de Atlas Leeuw voor vijf seizoenen heeft getekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team