Zoeken

Doodrijder Nassim (3) in Breda liever cel in dan behandeling

19 juni 2017 - 13:10 - Gemeenschap

©

De 18-jarige jongeman die in april vorig jaar de kleine Nassim in Breda doodreed heeft ervoor gekozen naar de gevangenis te gaan om niet te worden behandeld aan zijn problemen.

Elias A. werd in november schuldig bevonden aan dood door schuld en vluchtmisdrijf. Hij werd veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. In die periode zou hij zich moeten laten behandelen aan zijn persoonlijkheidsproblemen, een voorwaarde waarmee hij instemde.

De jongeman liep na zijn celstraf echter weg uit de inrichting waar hij werd behandeld. Twee weken geleden verklaarde hij aan de rechter dat hij liever nog zes maanden in de gevangenis doorbracht. « Na drie dagen zag ik hoe het daar is. Ik wil dat niet. Als ik moet kiezen tussen behandeling en de gevangenis, kies ik voor de gevangenis. », verklaarde hij twee weken geleden aan de rechter.

Elias A. komt als gevolg in oktober vrij zonder behandeling, dit ondanks dat de rechtbank tijdens de behandeling van de zaak oordeelde dat hij licht zwakzinnig was en een stoornis had.

De 3-jarige Nassim werd tientallen meters meegesleurd door de auto van de verdachte. Volgens getuigen reed Elias A. veel te snel. Nassim overleed ter plekke.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team