Zoeken

DGSN ontkent: nooit video met tips voor slachtoffers agressie gepubliceerd

21 januari 2018 - 18:00 - Marokko

©

De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft zaterdag ontkend een video te hebben gepubliceerd waarin aan slachtoffers van agressies op straat wordt uitgelegd hoe ze moeten reageren.

Het filmpje werd eind deze week op internet verspreid. Daarbij werd vermeld dat de beelden door de BCIJ, afhangend van de DGSN, waren gemaakt.

In het filmpje werden ook beelden toegevoerd van een video die de DGSN voor zijn verjaardag op 16 mei 2017 had gedeeld. De tips die worden gegeven zijn in geen geval het werk van de nationale veiligheidsdienst.

De makers van de video, die ondertussen offline werd gehaald, raadden aan slachtoffers onder meer aan om zo snel mogelijk hulp te vinden, de politie op het nummer 19 te waarschuwen, goed te onthouden hoe de dader eruit ziet, zijn leeftijd, fysieke trekken, kapsel, kleren en vervoermiddel, en zoveel mogelijk details te geven van de gestolen goederen.

Getuigen moeten volgens de video het slachtoffer proberen te helpen maar zonder zichzelf in gevaar te brengen, de politie op het nummer 19 waarschuwen, ter plekke blijven tot de aankomst van de hulpdiensten en alle mogelijke details over de dader onthouden en aan de politie doorgeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team