Zoeken

Crash van vermoedelijk Marokkaans vliegtuig in Afghanistan

21 januari 2024 - 20:30 - Wereld

©

Een privéjet, waarvan wordt aangenomen dat het eigendom is van een Marokkaans bedrijf of geregistreerd is in Marokko, is afgelopen zaterdag neergestort in een afgelegen gebied van Afghanistan met zes personen aan boord.

Volgens lokale autoriteiten vond het ongeval plaats nabij het district Zebak in de provincie Badakhshan, ongeveer 250 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kaboel. Een reddingsteam werd naar het bergachtige en dunbevolkte gebied gestuurd, aldus Zabihullah Amiri, woordvoerder van de regionale overheid.

Lees ook: Crash klein vliegtuig in Tanger, piloot spoorloos

Abdul Wahid Rayan, een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Informatie en Cultuur, verklaarde dat het vliegtuig toebehoorde aan een Marokkaans bedrijf. Indiase functionarissen van de burgerluchtvaart meldden daarop dat het toestel in Marokko geregistreerd zou zijn. Een "motorprobleem" zou de oorzaak van het ongeval zijn, zei Rayan, zonder verdere details te geven. Volgens gegevens van FlightRadar24 werd het vliegtuig voor het laatst gezien op zaterdag rond 13:30 GMT ten zuiden van de Pakistaanse stad Peshawar.

Lees ook: Marokko: crash vliegtuig Koninklijke gendarmerie

De Russische burgerluchtvaartautoriteiten meldden van hun kant de verdwijning van een Dassault Falcon 10 met vier bemanningsleden en twee passagiers. Het toestel, geregistreerd in Rusland en vertrokken vanaf U-Tapao-Rayong-Pattaya International Airport in Thailand richting Zhukovsky International Airport in Moskou, "verloor communicatie en verdween van de radar". De precieze toedracht van het ongeval en de identiteit van de inzittenden blijven voorlopig onbekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team