Zoeken

Christenen willen weeshuis heropenen in Marokko

5 juni 2013 - 18:30 - Marokko

©

Christenen die in maart 2010 door Marokko waren uitgezet wegens het bekeren van moslims, willen het weeshuis "Village of Hope" dat ze in Ain Leuh leidden, heropenen.

Drie jaar geleden waren ze door het ministerie van Binnenlandse Zaken beschuldigd gebruik te maken van de armoede van sommige families, om hen via hun kinderen tot het Christendom te bekeren. Hetzelfde jaar werden 150 christenen voor dezelfde redenen het land uitgezet.

In 2012 besloot een rechtbank in Rabat dat hun uitzetting onterecht was. De Marokkaanse Staat werd veroordeeld tot 150 miljoen dirham schadevergoeding. Maar het Hof van Beroep in Rabat vernietigde het vonnis op 7 mei, omdat de Christenen die het weeshuis beheerden, geen wettelijke status hadden en daarom geen recht hebben op een vergoedingen.

Herman Boonstra, een van de uitgezette Christenen, zegt nog geen schriftelijke vonnis te hebben ontvangen. Hij weet niet precies wat er is besloten, maar is bereidt om een beroep te doen op het Hooggerechtshof.

In Marokko kan het bekeren van moslims worden bestraft met een gevangenisstraf van 6 maanden à 3 jaar, én een boete van 500 dirham.

In het 2012-rapport van het VS Staatsdepartement over godsdienstvrijheid in de wereld, wordt sterk kritiek geuit over het verbod op evangelisatie-activiteiten en de restricties op het verkoop van Bijbels in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team