Zoeken

Bus stort in ravijn in Errachidia, 2 doden en 22 gewonden

10 maart 2014 - 13:09 - Marokko

©

Twee mensen zijn zondagavond omgekomen bij een zwaar busongeval nabij Errachidia. 22 anderen raakten gewond toen de bus in een ravijn stortte.

De bus reed door een nog onduidelijke reden het 30 meter diepe ravijn in, ter hoogte van het dorpje Aït Othman. De bus was op weg naar Casablanca.

Volgens een passagier verloor de buschauffeur de controle over het voertuig, waarschijnlijk als gevolg van een slechte zichtbaarheid door de weersomstandigheden. Een politieonderzoek moet dit nog bevestigen.

De slachtoffers werden naar het Moulay Ali Cherif provinciaal ziekenhuis in Errachidia gebracht. Van acht van hen is de toestand kritiek.

In oktober vorig jaar waren ook al 12 mensen omgekomen bij een busongeval ter hoogte van Tamanar, op 84 km van Essaouira. Ook toen verloor de chauffeur in een bocht de controle over de bus, door de slechte zichtbaarheid.

In Marokko kwamen ruim 49.000 mensen om bij verkeersongevallen tussen 2001 en 2013. Menselijke handelingen zijn verantwoordelijk voor 65% van de verkeersongevallen in het land. Dat blijkt uit een cijfers van het Marokkaans ministerie van Vervoer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team