Zoeken

Broer Hakim Ziyech rekent af met Nederlandse voetbalbond

19 september 2019 - 17:20 - Sport

©

Hicham Ziyech vertelde in een gesprek met NRC Handelsblad over de keuze van zijn broer om voor Marokko te spelen. De Nederlandse voetbalbond KNVB deed volgens hem niets om zijn broer te overtuigen. Hakim Ziyech maakte daarom ook de juiste keuze.

De aanvaller van Ajax Amsterdam koos in 2015 om voor Marokko uit te komen na met beide bonden in gesprek te zijn gegaan. De KNVB zou echter weinig moeite hebben gedaan om hem voor zich te winnen. Of Ziyech voor Oranje zou hebben gekozen als dat wel het geval was geweest wil zijn broer niet bevestigen.

"Daar laat ik mij niet over uit. Zeker is dat de KNVB niet haar best heeft gedaan. Als je iemand graag wil, dan laat je dat blijken, met overtuiging. Die ontbrak. Waarom denk je dat Hakim voor Twente koos in plaats van Feyenoord? Omdat Twente een overtuigender verhaal had dan Feyenoord. Twente gelóófde in hem", aldus Hicham Ziyech.

Ook stelt de broer van de Marokkaanse international dat Marokkanen anders worden behandeld bij het Nederlands elftal. "De bond zal het nooit erkennen, maar kijk naar Otman Bakkal. Die koos voor Nederland in plaats van Marokko, maar speelde maar één wedstrijd in het shirt van Oranje."

Na zijn keuze voor Marokko kreeg Ziyech veel kritiek in Nederland. "Eerst was hij een geweldige voetballer, daarna was hij een nietsnut. Zelfs Marco van Basten bemoeide zich ermee. Mijn broer was een geweldige speler, zei Van Basten, maar hoe dom kan je zijn om voor Marokko te kiezen als je in aanmerking komt voor het Nederlands elftal... Het was dé bevestiging dat hij de juiste keuze had gemaakt."

In Nederland wordt momenteel volop gediscussieerd over de keuze van voetballers van Marokkaanse afkomst. De meesten kiezen ervoor om voor de Atlas Leeuwen te spelen, wat voor onvrede zorgt in het Europees land. De volgende speler die zijn voetbalnationaliteit moet kiezen is Mohamed Ihattaren. De speler weigerde eerder deze maanden uitnodigingen van Marokko en Nederland en stelt nog even te willen wachten met zijn keuze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team