Zoeken

Bewoners Sefrou willen jagers weg

8 oktober 2019 - 15:20 - Marokko

©

De bewoners van Sefrou zijn ontevreden met het groot aantal jagers die toestemming hebben gekregen van de Dienst Water en Bossen om in de regio te jagen.

In de gemeenten Aghzlan, Aderj en Dar Al Hamra hebben de bewoners afgelopen woensdag een mars georganiseerd om tegen de steeds gevaarlijkere situatie in hun regio te protesteren. Al Massae bericht dat de mars eindigde in een sit-in voor het gebouw van de Dienst Water en Bossen.

Volgens de inwoners worden zonder controle vergunningen toegekend aan jachtverenigingen waarvan de leden vervolgens zonder toestemming op private eigendommen jagen.

Een van de verenigingen die een vergunning heeft gekregen om in de regio te jagen zou zelfs een stuk grond van een lokale landbouwer zonder toestemming hebben gebruikt om er een jachtclub op te richten.

De demonstranten werden door de pasja van Sefrou, de voorzitter van het arrondissement El Menzel, de kaïd van Afghzlan en een vertegenwoordiger van de prefectuur ontvangen. De slachtoffers wensen dat de jacht definitief wordt verboden en dat alle toegekende vergunningen worden ingetrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team