Zoeken

Ban Ki-Moon woedend op Marokko

15 maart 2016 - 20:30 - Marokko

©

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon heeft op een weinig diplomatieke manier gereageerd op de protestactie van zondag in Rabat tegen zijn uitspraken over de Marokkaanse Sahara.

Ban Ki-Moon reageerde op de mars in een brief aan minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse zaken. De secretaris-generaal stelt kwaad en teleurgesteld te zijn en beschouwt de demonstratie als "een gebrek aan respect voor zijn persoon en de Verenigde Naties".

Volgens persagentschap Reuters heeft Ban Ki-Moon aan Salaheddine Mezouar ook uitleg gevraagd over de aanwezigheid van meerdere ministers op de mars. De demonstranten hebben volgens hem "bewust gekozen om zijn inzet voor onderhandelingen tussen alle partijen tijdens zijn bezoek te negeren".

Ruim drie miljoen mensen namen zondag deel aan de mars tegen de VN-voorzitter, nadat hij tijdens zijn bezoek aan Tindouf de aanwezigheid van Marokko in de Sahara een "bezetting" noemde. Na zijn kwade reactie zal Ban Ki-Moon naar verwachting zijn geplande bezoek aan Marokko in juli afzeggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team