Zoeken

Arab Nations Cup heet nu Mohammed VI Cup

20 april 2019 - 16:20 - Sport

©

Tijdens zijn bezoek aan Marokko en zijn ontmoeting met Koning Mohammed VI op dinsdag, heeft Turki Al Sheikh, voorzitter van de Arabische voetbalbond en de Saoedische Algemene Entertainment Autoriteit, laten weten dat de Arab Nations Cup vanaf nu de naam van Mohammed VI zal dragen.

Het besluit om de Arab Nations Cup de naam van de Koning te geven is bedoeld om de betrekkingen tussen Marokko en Saoedi-Arabië nog iets meer te versterken.

Ook is het een manier voor Saoedi-Arabië om het vertrouwen van het Marokkaans volk terug te winnen. Turki Al Sheikh had namelijk de kandidatuur van de VS gesteund voor de organisatie van het WK-2026. In Marokko werd zijn keuze als een provocatie beschouwd.

Al Sheikh verklaarde: "Als president van de Arabische voetbalbond ben ik vereerd dat de tweede editie van de Arab Nations Cup een naam draagt die dierbaar is voor alle Arabieren, die van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, moge God hem helpen, die ons heeft geëerd door te accepteren dat de finale in 2020 in Rabat wordt gespeeld."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team