Zoeken

Algerije legt hand op 127 ton drugs uit Marokko

2 oktober 2013 - 15:25 - Wereld

©

Algerije zou 127 ton cannabishars uit Marokko in beslag hebben genomen sinds het begin van het jaar. Dat meldt het Algerijnse bureau voor drugs en ​​drugsverslaving.

Het fenomeen wordt in een verklaring als "zeer verontrustend" beschreven. Zo zou alle cannabishars - drugs dat het meest in beslag wordt genomen in Algerije - uit Marokko komen.

Mourad Medelci, voormalige Algerijnse minister van Buitenlandse zaken, vertelde onlangs op een Russische zender dat zijn land het gevoel had het specifiek doelwit te zijn van de illegale drugshandel. Hij voegde eraan toe dat hij hoopte op een betere samenwerking met Marokko in de strijd tegen de drugshandel.

Volgens het bureau voor drugs en drugsverslaving werden de 127 ton drugs onderschept dankzij de ’enorme inspanningen’ van de veiligheidsdiensten en de ’professionaliteit in de strijd tegen de drugshandel’.

In 2012 had Algerije 157 ton cannabishars in beslag genomen uit Marokko. Sinds het begin van het jaar verschenen ruim 8000 mannen en 55 vrouwen voor de Algerijnse rechter in verband met drugszaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team